Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aquariòfil convençut
#11
És el que et deia, jo estic tant als inicis del hobby que encara no sé quin tipus de peixos m'agraden més, quin tipus d'aquari hem funciona millor o quanta llum necessito. Per això ho estic provant una mica tot, i suposo que amb el temps el bon gust l'aniré perfeccionant (si més no, definint el que m'agrada més, que no és necessàriament el que agradi a ningú mes!!! ;-P )

Com que ja porto moltes hores llegint fòrums i veient videos (en català ni un... quina llàstima), i rebuscant detalls per tot arreu, sobretot a la xarxa, però també consultant els especialistes de les tendes, tinc el cap plè d'idees del que voldria, però aleshores hem desquadra en un el pH necessari per que visquin bé tal peix, o la complicació de mantenir-lo en bones condicions, o les dimensions que pugui arribar a desenvolupar en edat adulta... És com un gran trencaclosques on cal anar encaixant les peces a poc a poc. I l'avantatge de començar de tan a baix es que no tinc prejudicis. M'agraden tots els peixos, sobretot els que són una mica més grans que els teus, ja que els que tenia més petits la van dinyar tots i encara els tinc atravessats! Pobres neons...

Volia escalars fa uns mesos però ara m'adono que hem limitarien la quantitat d'altres espècies que podria mantenir, així que de moment els aparco. Ara estic provant, experimentant... volia cardumens de tot, però no hem vull limitar a poques espècies! Ja m'adono que els que porteu temps en això sóu més sibarites: Aquaris de biòtop, aquaris petits amb una o dos espècies, espècies rares, salvatges, difícils de mantenir... Jo ara mateix, com que tot representa una novetat i un desafiament personal, tiro a tot.

Ja he aconseguit que es reprodueixin els Mollys Velifera i els Molly Plata, tinc posta de Corydora Aeneus i Paleatus i vull aconseguir que els ancistrus també s'animin quan tinguin femelles. No hem criden gens l'atenció ni els Xiphos ni els Platys ni Guppis, almenys de moment.

Molt als inicis hem vaig plantejar de baixar el pH però de seguida ho vaig descartar. Així com osmosis i Co2. Molt menys aquaris marins! Hem queda molt per experimentar i gaudir amb el que representa que és la base de l'aquariofilia.

I el cert és que abans de comprar cap peix hem vaig deixar aconsellar per l'especialista de la botiga, que almenys aquí a Andorra si que considero que en sap molt, i no intenta encolomar-te qualsevol cosa (i això ja és molt). Ara ja hi vaig amb una idea concreta del que necessito o vull comprar, i ja m'he estudiat una mica les característiques de l'animal o planta per assegurar-me que hi podrà viure amb el màxim de garanties.

L'aquari té una alçada de 50cm totals però descomptant el vidre i el substracte es queda en 43cm. Dedueixo pel que escrius que són molts centímetres per tant poca llum! De totes le sque he posat, la planta que tira més és la Echinodorus Vesuvius, que a més m'encanta. Les altres van fent, alguna amb més dificultats que altres... Si veig que efectivament li cal més potència, miraré d'afegir-hi alguna tira més de led.
#12
Si i tant, jo he anat tocant bastants pals, i he canviat amb força assiduïtat, és el què té aquesta afició, quelcom semblant a una droga, que vols anar provant d'aqui a allà, sempre hi han coses noves a fer.

Si et mola el món del bricolatge és una altre "branca/entreteniment" a fer, si t'agradan plantes, cuidar-les o scape, si reproduïr peixos tens mil espécies a probar, així fins a omplir la casa !!! ja ja

Ja ens vas actualitzant !!
[-] A los siguiente(s) 1 usuario(s) le(s) gusta este mensaje de ricky:
  • Ambassador
#13
(18-07-2017, 01:02)ricky escribió: Si i tant, jo he anat tocant bastants pals, i he canviat amb força assiduïtat, és el què té aquesta afició, quelcom semblant a una droga, que vols anar provant d'aqui a allà, sempre hi han coses noves a fer.

Si et mola el món del bricolatge és una altre "branca/entreteniment" a fer, si t'agradan plantes, cuidar-les o scape, si reproduïr peixos tens mil espécies a probar, així fins a omplir la casa !!! ja ja

Ja ens vas actualitzant !!

Big Grin home omplir la casa segur que no, perquè aquest ja l'he hagut de muntar al despatx! Allà hi tinc la meva particular "fish room". A casa no hi ha espai, hi viu altra fauna! En un futur, potser... La idea original era muntar-ne un de més gran al menjador, però hi ha hagut certes desviacions en el projecte. El que tenim malament per aquí a Andorra és la varietat d'espècies... això hem té fregit. Hi a 2 botigues, una porta com 15 dies tancada, i l'altra, que acostuma a tenir varietat (dins el que cap) està sota mínims, i de cara a l'estiu pinta malament...

Jo he passat els peixets ja a l'aquari de 240L. Cap baixa, cap problema. Diria que es troben com "peix a l'aigua"! Els encanten les plantetes naturals i ja pràcticament no veig mai els ancistrus, estan ben camuflats i només surten per anar a buscar menjar! Els bichirris continuen com sempre, floten agrupadets, amb prou feines es mouen de lloc. Els mollys són els reis de l'aquari, però el tauró bala és l'emperador. I he tingut una segona macro posta de les corydores! Com que la teoria marca que prefereixen un pH menys elevat (en aquest el pH és de 7.5), imagino que han anat acostumant-se a ph més alcalins a força de ser criades en captivitat. De la primera posta només en vaig veure 1 aleví que vaig posar a la paridera, i d'aquesta segona posta n'he rescatat força ous, que ja estan també a la paridera. A veure si algun tira endavant, tot hi que a l'agost haurà d'anar si o si a l'aquari amb tots els altres...

Seguint els consells d'alguns youtubers espanyols he posat un parell d'esqueixos de potus, a veure si és cert que ajuden a treure nitrits i nitrats de l'aigua!

En tornar de les vacances miraré quines espècies repoblaran una mica l'aquari, tenint en compte que he desmuntat els altres 2 aquaris (i que en un principi els volia mantenir).

Cada dia que passa estic més content d'haver-me iniciat en aquest món! Tongue


Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)