Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
A on puc comprar unes ulleres per un escalar? - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: A on puc comprar unes ulleres per un escalar? (/thread-2064.html)A on puc comprar unes ulleres per un escalar? - calatrons - 29-11-2007

Hola,

Poc a poc vaig incorporant peixos al meu aquari recentment ciclat, els darrers van ser un parell de guramis fa un parell de sertmanes, i set arlequins ahir.
Tan uns com els altres, són peixos molt rapits, comparats amb els dos escalars que ja tenia, això fa que el repartiment del menjar, no sempre sigui "proporcional" entre els més espavilats i els més tranquils. Així i tot l'escalar petit, no va tan ràpid, però "va fent"; el que em preocupa es l'escalar gran.
Sembla que li fan falta ulleres. No solament és lent, sinó que a més, quan ha acabat el troset que ha agafat, no agafa els que han quedat dispersat per la superfície o entre aigües. Solament veu bé en el moment de posar el pinso, que és quan està concentrat en una superfície petita, desprès solament per casualitat troba algun tros més, i és clar, als pocs minuts, ja no queda res, perquè els altres s'ho han fotut tot.
He provat donar-li pinso més gruixut, que els altres no el poden menjar, però com sura per la superfície, sembla que també té dificultats (pot ser que a part de necessitar ulleres, és una mica tonto). L'altre alternativa, es donar vàries vegades de menjar i que aprofiti el moment en que està el pinso concentrat; però ja he comentat que penso que els animals estan més sans quan (sense passar gana), estan més a prop de tenir fam que d'estar farts... i per tan no m'agrada donar-lis massa menjar.
Què més puc fer?... es lent, no li puc comprar unes ulleres, sembla no veu el menjar gros que sura per la superfície, i no vull que els altres acaben grassos com porquets... També he pensat no preocupar-me i esperar que en la mida que vagi tenint més gana, s'espavili una mica, però si no ho fa, penso que em puc quedar sense la meva "prima donna" :-).
Alguna sugerència?
Vinga, salutacions


A on puc comprar unes ulleres per un escalar? - Aldo Fernández - 29-11-2007

Mmmm.

Considerando que el escalar es uno de los peces más rápidos que he mantenido a pesar de su tamaño, creo que es más una cuestión de pasividad que de velocidad.

Te aseguro que no nada más rápido un neon que un escalar... por experiencia.

Los míos son muy rápidos, si es cierto que tardan en empezar, pero cuando empiezan los tetras ya se pueden apartar.

Controlalos pero no te procupes, cuando heches la comida en la superficie remuévela con la mano para que no se quede arriba debido a la tensión superficial.

Además así se remoja correctamente.

Un saludo

ALdo


A on puc comprar unes ulleres per un escalar? - calatrons - 29-11-2007

Psyduck,

Gràcies perla ràpida resposta.
No m'he explicat bé. Quan comento que els ecalars van lents, volia referir-me a l'hora de menjar (agafar, mastegar i engullir), no tan a l'hora de desplaçar-se. Els gurami i els arlequins, són unes feres, veuen, es desplacen, agafen i s'empassen el menjar molt ràpidament, comparats amb els meus escalars, especialment el gran.
Així i tot, pot ser que tal com dius tu, sigui una qüestió de passivitat....
Vinga, salutacions.