Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
consell per a urna de 20 litres - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: consell per a urna de 20 litres (/thread-2132.html)consell per a urna de 20 litres - canhereu - 12-01-2008

hola a tots, soc nou al foro i estic fent una petita urna de 20 litres i m´agradaria que em donesiu un cop de ma, els parametres de l´aigua son els següents...

ph 7,6
kh 3ºd avans tenia 6ºd pero crec que un exces de tanins la fet baixar...
gh entre 10º y 16º d
no2 0mg/lt
no3 25 mg/lt
tº 23,5ºC

com a plantes tinc taxiphilum barbieri "molça de java" i limnophila sessiliflora "ambulia", i aviat posare alguna planta tapissant, tot i que encara no he decidit quina, doncs espero que a la botiga que vaig arribi una remesa que han calificat de "interessant".

el sustrat es grava de silex marro fosc, gairebe negre de 1-2 mm, juntament amb una pedra de jasp vermmell y un troc de mopani que destenyeix... jejeje.

com a peixos tinc varies opcions, els tanichtys albonubes "neons xinesos" sense posar calentador o be si el poso i pujo la tº fins als 25º-26ºC estic entre els Aplocheilichthys normani "ull lluminos" o els Popondichtys furcatus que no se quin sobrenom tenen.

pero aquest missatge es per si algu vol, que em sugereixi altres peixos sabent els parametres de l´aigua i la limitacio de espai del acuari, que fa 25x25cm amb una columna d´aigua de 30 cm, jo habia pensat en un petit grup de uns 10 individus contan amb peixos de petita mida.

gracies per endevant a tots.


consell per a urna de 20 litres - canhereu - 12-01-2008

soc nou al foro i al final m´he decidit a escriure-hi, sense presentar-me i entrant pel dret, perdoneu.

habia tingut un acuari de 90 lts on hi tenia una parella de pelvicachromis pulcher que van tirar endevant 3 alevins, 3 corydoras aeneus, dues parelles de xiphophorus maculatus, un petit grup de gymnocorimbus ternetzi, un epalzeorynchos bicolor i un plecostomo que no se identificar, pero la introduccio de un peix que va dur el meu pare va resultar fatal per l´acuari, no se quin peix era, pero si el puc descriure, un 12-15 cm, vermell, de cap gros y amb unes franges longitudinals negres i blanques, y era molt golafre, sobre tot amb els peixos petits. nadava a la superficie entre les plantes poc a poc fins que amb un esclat feia desapareixer un peix. al final nomes els corydoras, el plecostomo y els dos ciclids vas subreviure.

llavors vam regalar els peixos a un amic del meu pare on va seguir la carnisseria dins el seu propi acuari sense que en sapiga el desenllaç i vam plegar.

fins ara on jo torno a començar...


consell per a urna de 20 litres - David - 12-01-2008

hola benvingut a la AAB
per un acauri de 20 litres pots posar nomes UNA de les seguents opcions:

1.- Gambari, caracolar,i etc
2.- un betta mascle i res mes
3.- alguna rasbora molt petita

No crec que en 20 litres puguis posar res mes, en aigua salada pots fer un pico/nano-reef amb una roca i alguna gambeta

Tambe pots fer un acuari nomes plantat


consell per a urna de 20 litres - canhereu - 12-01-2008

gracies per la resposta.

¿quan parles de una rasbora petita, parles de la microsboras sp."galaxy" o de alguna altre?


consell per a urna de 20 litres - David - 12-01-2008

per ejemple


consell per a urna de 20 litres - Marcos Flores - 12-01-2008

Un gambario con un cardumen de unas cinco minirasboras, es de las opciones más acertadas para la capacidad de tu acuario.

Un saludo


consell per a urna de 20 litres - canhereu - 13-01-2008

doncs vec dificil ara lo de les rasbores, doncs m´han regalat, ahir precissament, un cryptokoryne, d´aquells amb la part de sota de les fulles y el tronc de color vermell i el mes dificil de arreglar, 8 puntius semifasciolata...

m´he informat sobre els peixos i l´aigua que tinc es la adecuada, pero tot y que ara medeixen uns 2 cm, he vist que arriben a medir-ne 5cm y les femelles fins a 7cm.

ara dins de la urna els vec be, pero crec que mes d´hora que tard es quedara petita i justa. les plantes les tinc posades de manera que queda un espai de uns 7cm entre elles y el perimetre de la urna, un espai de uns 10 cm entre el tronc amb la molça de java y les ambulies a un costat i el cryptocoryne a l´altre al mig de l´aquari, y uns 12 cm totalment lliure fins a la superficie, tot i que les llenties d´aigua encara no son abundants, algunes tene les arrels de 3 cm.

tinc fotos on es veu tot mes clar y els peixos, pero no se com penjarles. algu m´ho pot expllicar.

gracies.