Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
dubte sobre plantes - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: dubte sobre plantes (/thread-2395.html)dubte sobre plantes - lfv - 08-05-2008

hola a tothom. Em podeu dir què puc fer perquè no es posin negres totes les fulles de les plantes? crec que deuen ser algues, no? gràcies.
Laura


dubte sobre plantes - Jaume71 - 08-05-2008

Pel que dius deuen ser algues, encara que ens aniria bé que les descriguessis una mica més.

Les algues a les plantes solen aparèixer per un desequilibri amb els nutrients. En un aquari sempre hi ha algues, però si els nutrients están equilibrats les plantes els aprofiten millor i les algues se'n ressenten. Si falta agún dels nutrients de les plantes o bé hi ha excés de nutrients a l'aigua, llavors és quan les algues poden expandir-se i envair l'aquari.

Així doncs la clau sol estar en tenir bona llum per les plantes i no alimentar massa per evitar un excés de nitrats i fosfats a l'aigua. La manca de llum (poca intensitat i/o poca qualitat) junt amb excés de nutrients (massa menjar i/o pocs canvis d'aigua) son condicions típiques ideals per al creixement descontrolat d'algues.

Explica'ns més coses del teu aquari: litres, manteniment, població, alimentació...


dubte sobre plantes - lfv - 08-05-2008

Doncs és un 80 lts., amb guppys (crec que més de 25, tots nascuts a l'aquari, en reproducció constant, tot i que sovint em desapareixen els alevins), 3 cireres, 4 neons, 2 corys i 2 zorros (aquests se'm van menjar les algues de vidres i del filtre, que eren com pèls). De plantes, en tinc força, tot i que no sé noms. Alimentació 2 cops al dia i quantitat justeta, penso. Els dono el tipic menjar de làmines. En general estic contenta de com em va tot, però les fulles de les plantes tenen taques negres. Ara també vull posar un filtre Eheim 2213 i treure l'interior que tinc. Amb la il.luminació tinc dubtes, però ja us vaig consultar el tema i canviaré els tubs. No sé què més dir. Gràcies !!!!!!