Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
ayuda con Co2 - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: Equipament, Bricolatge etc... (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-12.html)
+--- Tema: ayuda con Co2 (/thread-2411.html)ayuda con Co2 - DanySbd - 20-05-2008

hola buenas tardes a tod@s!!
Ante todo me presento porque entro mucho por aqui pero solo leo y leo y estudio todo lo que puedo y sois de gran ayuda en muchas cosas, muchas gracias!
Bueno mi pregunta es la siguiente, tengo un acuario de 100L y quiero ponerle un sistema de CO2. La habitacion no es muy grande y el acuario me queda cerca de la cama donde yo duermo.La pregunta es si tener Co2 tan cerca es nocivo para mi..si todo va bien vale pero si por lo que sea algun dia tengo una fuga y yo estoy durmiendo creo que seria grave que yo fuera respirando tal dioxido de carbono hasta tener un buen susto importante.Por lo tanto queria saber vuestra opinion de si ponerme co2 o no?? muchas gracias Big Grin


ayuda con Co2 - Jaume71 - 21-05-2008

No passa absolutament res. No hi ha cap problema. Una fuga és poc probable i a més, encara que n'hi hagués, com que fem servir uns fluxes tant petits seria imperceptible. Inclús si el sistema obris la clau de pas al máxim, i es buidés de cop tota l'ampolla, tampoc sería excesivament arriscat en una habitació mínimament gran. Pensa que 2 Kg de CO2 (una bombona de les mitjanes) ocuparia menys d'1 m3; en una habitació es un percentatge no massa excessiu.

El CO2 NO es un gas tòxic, pot ser perillós si desplaça l'oxígen, però es totalment inoquo per se (es el gas de la cocacola, l'aigua amb gas, etc...).

Pensa també que un extintor de neu carbónica es una bombona de CO2... descarregarla en una habitació esmés recomanable que deixar que es cali foc Big Grin

No pateixis :ok:


ayuda con Co2 - DanySbd - 22-05-2008

vale jaume moltes gracies per la resposta!! Et volia fer una altre pregunta si em permets...es q a casa als meus pares no els fa gens de gracia q posi la bombona, llavors q mirat altres alternatives...que men dius del sistema de Co2 per electrolisi?me informat una mica en botigues especialitzades i m' han dit q dona força bon resultat ademes jo tinc un 100L almenys no tinc q posar cap bombona ni res pero tinc q nar cambiant les carregues de carbó segons man dit...De totes maneres pel q veig la gent no el posa massa, saps el perque?
Moltes gracies jaume71!!


ayuda con Co2 - Salvador Borràs - 22-05-2008

Hola,

Home sempre els hi pots dir que la bombona no és més que un extintor, i a cada casa hi hauria de haver un extintor per seguretat Big Grin .

Fins aviat.

Salva