Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
És el torn de les algues... - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: És el torn de les algues... (/thread-3016.html)És el torn de les algues... - Astu - 25-03-2009

Hola de nou. Resulta que ara em proliferen les algues verdes i esgrogueïdes. Ha anat agafant color.
Poso les dades del test a dia d'ahir: ph 6,8 Kh 3 Gh 7 No2 5 No3 100

Pel que sé, el que se'n va és l'no2 i l'no3. Tal com em van recomanar hi vaig posar Nitridac que fa proliferar els bacteris que s'haurien de menjar les algues, però no és així (de moment). Què fer? Agafo totes les pedretes del fons, les trec, les netejo i les torno a posar? Quin mareig i rebombori, no?

Per altra banda hi ha una velífera, la que crec que ha tingut els petits (que definitivament són 4 i es deixen veure amb tranquilitat ja), doncs la mare en qüestió està com escamada; no sé com dir-ho, com si li caigués una mica la pell. Es comporta normal, però ha perdut el color "brillant" de color groc que tenia.

Bé, que en dieu? Gràcies.

Astu


És el torn de les algues... - tofol - 25-03-2009

Ja t'ho va dir el Lluisman
"per tant canvi d'aigua i més canvi d'aigua....."

Els nitrats els tens al doble del màxim recomanable. I els nitrits per lo poc que he llegit els hauries de tenir ja a zero. No deixis que et pujin tant o dintre de poc no et quedarà viu dintre el tanc només que les algues.

Les bacteries no es mengen les algues, transformen nitrits ( verí) en nitrats (aliments per a les plantes i.... les algues !!!

Si els nitrits no et baixen a zero és que la colónia bacteriana no et funciona: filtre amb poc caudal o obturat, mala oxigenació, insuficient càrrega bacteriana (necesiten un espai on viure: les boletes del filtre)

Els nitrats només es poden baixar amb canvis d'aigua. Quan tinguis nitrits a zero, si els nitrats et pujen a 50 abans d'un més: tens massa "vida" dintre el tanc.

Així a bote pronto...

Ánim Wink


És el torn de les algues... - Marc Martínez - 26-03-2009

Bé primerament, em sembla que el teu aquari no deu estar madur pels nitrits que indiques en el test, el procès de maduració d'un acuari graficament es el següent:

[Imagen: ciclo-n.GIF]
( Imatge extreta de http://faq.thekrib.com/es/empezar-ciclo-nitrogeno.html )


Per tant cuadra amb el que observes, els nitrits et van pujant, estàs en el moment del pic de nitrits. Llegeix aquest article sobre el cicle del nitrogen si vols etendreu millor.

I que hi pots fer,... a veure si cambies massa aigua durant el període inicial no deixaràs que s'estableixi la colonia bacteriana, ja que estaràs llençant part de les poques bacteries que tens pel desaigüe.

Pel que fa als productes miracolosos per aportar bacteries, home jo crec que són un camelo...

Haguessis hagut d'esperar a que madures l'acuari per introduïr peixos, jo ara hi veig dues solucions:

1.- Busca un contenidor petit on posar els peixos si en tens pocs (un 11l per exemple) i posa-hi aigua nova desclorada, un oxigenador i un escalfador, els aguantes allí fent canvis del 50% cada dos dies fins que l'acuari gros et maduri (ho sabràs perquè al analitzar no tindràs nitrit).

2.- Espera a que maduri amb els peixos dins i qui visqui que visqui, sobretot no augmentis la població durant aquest període i restringeix molt la alimentació (tot i que això ultim no es gens bo per les cries que comentes). Introdueix també plantes d creixement ràpid tipus Hygrophila polysperma o Ceratophyllum demersum que sons grans consumidores de nitrats i t'ajudara a evitar en part les explosions inicials d'algues. Sobretot alimenta poc.

Pel que fa al peix malalt que comentes obre un post separat amb fotos que ens ajudara força a identificar la malaltia.


És el torn de les algues... - Astu - 28-03-2009

Bé, una velírefat ha finat. D'un dia per l'altre va començar a fer el tonto i bon vent. Un drama, sincerament, això de veure com va patint... en fi. El cas és que no era la que jo pensava que no estava bé. Aquesta sembla que va recuperant el color i ja no sembla gens malalta.

No tinc més opció que mantenir l'aquari tal qual i intentar fer canvis d'aigua, donar poc menjar i que sobrevisqui qui pugui. De plantes no en puc posar de moment perquè al terra no hi tinc sorra sinó predres i per tant plantejar-me posar-hi plantes de moment no és viable sense desmuntar l'aquari i refer-lo de nou amb tota la moguda que això comporta. Ja m'agradaria, però tampoc és econòmicament viable ara per ara. Més endavant ja em plantejaré aquest canvi amb un filtre nou i millor...

Gràcies per la info que m'aneu donant; estaria ben perdut sinó.

Astu


És el torn de les algues... - Marc Martínez - 28-03-2009

Ceratophyllum demersum no necessita substracte la pots posar flotant, o pots triar també altres flotants..


És el torn de les algues... - Astu - 01-04-2009

Ahir aprofitant que pujava la ciutat vaig comprar algunes plantetes que no necessitin terra on arrelar a veure si ajuden a fer baixar els nitrats. L'aquari fa una altra cara Confusedmiley1:

Egeria densa (Elodea densa):
http://www.alquimistadeacuarios.com/plantas/plantas3.php?id=20
Cabomba caroliniana
http://www.alquimistadeacuarios.com/plantas/plantas3.php?id=24

Hi ha una Molly Velífera que fa alguna cosa rara (es queda parada un ratet al fons i després torna a actuar normal); és la que creia que fa uns dies no estava bé però que s'havia recuperat, i ara em torna a preocupar...

Bé, no sé si sóc massa pesat explicant aquí cada dos per tres com evoluciona tot plegat Confusedmiley2:


Astu


És el torn de les algues... - ANB001 - 01-04-2009

Hola

Aixo que diu de la Egeria densa (Elodea densa):
http://www.alquimistadeacuarios.com/...tas3.php?id=20

"La planta secreta sustancias antibióticas"

es veritat? Fins a quin punt podria fer quelcom pels peixos?

Sort amb la molly Astu Smile