Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Dubtes ph i Co2 - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: Dubtes ph i Co2 (/thread-6015.html)Dubtes ph i Co2 - ze474 - 26-10-2012

Hola!

sóc nou en aquest món de l'aquofília i tinc dubtes sobre el ph, kh, gh i co2... actualment tinc a l'aquari un ph de 8, kh de 4 i gh 7. També tinc l'ampolla de Co2 i una iluminació amb dos t5 de 24w cadascú, l'aquari té 60l.

Segons he estat llegint, amb aquests parámetres, el Co2 que li posso no es suficient... interpreto en la taula de Co2 que hauría de tindre un Ph 7 perquè l'aportació de Co2 sigui eficaç... es cert? i si és així, com baixo aquest Ph?

Gràcies!


Dubtes ph i Co2 - Jaume71 - 26-10-2012

El pH està estretament relacionat amb la duresa de carbonats, el KH, que a més tambe condiciona la disolució del CO2 i la baixada de pH que això suposa. Quan l'aigua és massa dura (kh elevat), el pH tendeix a pujar i el CO2 no és cappaç dVacidificar l'aigua. Tot i que el KH que tens no es excessiu, potser et convindria baixar-lo fins a un valkor de 3, i llavors, amb el CO2 et baixaria el pH.

Per baixar el KH el millor es diluir mes l'aigua amb osmosi. De totes maneres la duresa general GH la tens prou baixa i això em fa sospitar que possiblement tens algun element que t'està pujant la duresa i el pH de forma anòmala. Es mol típic en utilitzar grava nova; tot i que te l'hagin venut com a no calcària, la pols inicial sol fer pujar la duresa i el pH. Amb canvis d'aigua abundants i freqüents ho solucionaries ràpid.