Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Cambios de Agua - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: Cambios de Agua (/thread-7028.html)

Páginas: 1 2


Cambios de Agua - rmnosc - 20-11-2013

Buenos días a todo/as:

En breve inicio un nuevo proyecto: Se trata de una urna de medidas 60 largo x 45 ancho x 40 alto, es decir, unos 108 litros brutos aproximadamente.

En principio pretende ser un plantado de altos requerimientos. Tengo buena luz, buen equipo de CO2 y finalmente he optado por TMC NutraSoil como sustrato.

Mi principal problema lo tengo en que tipo de agua utilizar. Hasta ahora en mi anterior acuario había utilizado agua de Bronchales únicamente y no adicionaba ningún fertilizante en la columna. Ahora si que añadiré fertilizante en la columna que será o ELOS Fase 1/2 o TMC NutraFeed

Como opciones y teniendo en cuenta que soy de Barcelona ciudad (PobleNou) planteo lo siguiente:

1.- Mezclar agua de osmosis con agua del grifo en proporción 50x50%
2.- Utilizar unicamente agua de Bronchales que tiene un TDS de 33 y reminalizarla con algún producto.
3.- Unicamente osmosis y reminalizarla (Aquí ya me plantearía comprar un equipo de osmosis).

En ambos casos no hay mucha diferencia económica (24l. de Bronchales son 4,68Eur.)

Los cambios que pretendo hacer son de unos 25l. aprox. semanales.

Algún experto/a que me pueda aconsejar por alguna de las tres opciones.


Un saludo y gracias.


Cambios de Agua - Ricard - 20-11-2013

Jo no sóc expert, però jo descartaria l'aigua de Bronchales per cost i la reminaralització pel tema de químics a l'aigua.

Jo a casa faig servir barreja d'aigua d'osmosi i de l'aixeta reposada 48 hores i amb unes gotes de producte per si han afegit cloramines.

Tinc les TDS a uns 150 ppm i el pH entre 6,8-6,4


Cambios de Agua - rmnosc - 20-11-2013

Si generes tú mateix l'aigua d'osmosi si que et baixa el cost però si l'has de comprar a l'establiment llavors si surt millor de preu l'aigua de Bronchales.

En cas de comprar un equip d'osmosi alguna recomanació ?.

Gràcies.

Ricard escribió:Jo no sóc expert, però jo descartaria l'aigua de Bronchales per cost i la reminaralització pel tema de químics a l'aigua.

Jo a casa faig servir barreja d'aigua d'osmosi i de l'aixeta reposada 48 hores i amb unes gotes de producte per si han afegit cloramines.

Tinc les TDS a uns 150 ppm i el pH entre 6,8-6,4Cambios de Agua - Ricard - 20-11-2013

rmnosc escribió:En cas de comprar un equip d'osmosi alguna recomanació ?.

Depen de la Pressió de l"aigua a casa teva. Si tens 4 bar o més, qualsevol equip de L&M, Aki o Bricomarket de 100 € en tens més que de sobres.
Si tens menys de 4 bar de pressió, has de comprar una bomba: + 70 € o millor, compra el Myro 7. Alguns companys el tenen amb molt bon resultats.

Salut!


Cambios de Agua - manutremo - 20-11-2013

Jo tinc l'ósmosi de Aqua Medic, la s300. Abans comprava l'aigua però era prohibitiu. Després la remineralitzo amb seachem equilibrium, i ajusto el ph i kh amb acid buffer i alkaline buffer. La de l'aixeta em surt amb 20 ppm de nitrats per tant no em serveix pels apistos ni diluida al 50%.


Cambios de Agua - k_orta - 21-11-2013

Tengo una Miro 7 y la verdad que muy bien. La utilizo para beber y para el acuario la mezclo a un 40% de osmosis con la del grifo al 60% y los parámetros los tengo regulados. De hecho no hago a penas cambios de agua, ya que tan sólo repongo el agua por evaporación y poco más, y los parámetros están a raya. Cuando muere un pez o muy eventualmente, miro los parámetros a ver si hay algo fuera de lo normal. Destacar que el acuario está muy plantado y creo que ayuda a mantener todo por el buen camino.


Cambios de Agua - rmnosc - 21-11-2013

Muchas gracias. Ya veo que ambos son equipos de altas prestaciones. Voy a tener que hacer hucha.


Cambios de Agua - ismacarv - 21-11-2013

Ricard escribió:Jo a casa faig servir barreja d'aigua d'osmosi i de l'aixeta reposada 48 hores i amb unes gotes de producte per si han afegit cloramines.

Tinc les TDS a uns 150 ppm i el pH entre 6,8-6,4

Aquest ph és de l'aigua del canvi o de l'aquari?


Cambios de Agua - Carlos Samurai - 21-11-2013

manutremo escribió:Jo tinc l'ósmosi de Aqua Medic, la s300. Abans comprava l'aigua però era prohibitiu. Després la remineralitzo amb seachem equilibrium, i ajusto el ph i kh amb acid buffer i alkaline buffer. La de l'aixeta em surt amb 20 ppm de nitrats per tant no em serveix pels apistos ni diluida al 50%.

El que no he entès es perquè no ajustes el KH també amb sals i reminalitzes? El equilibrium nomès fa pujar el GH (jo el faig servir per les meves gambes), però si vols pujar també una mica el KH ho pots fer també amb sals... No entenc per què fas servir àcid per baixar el PH, i no ho dic com a crítica, sinó com a curiositat... A quin PH els mantens?

Jo no sóc partidari d'utilitzar àcids, perque poden ser inestables. Prefereixo utilitzar substrats arcillosos tipus akadama perque faci de tampó. De fet, ahir mateix va sortir el tema en una conversació al local de l'AAB.

Potser és desconeixement meu i ho fas per algun motiu en concret utilitzar tres productes en comptes d'una o com a molt dues sals remineralitzadores, que per mi seria més fàcil... M'agradaria que m'ho aclareixis, perque així aprenem tots plegats Confusedmiley2:


Cambios de Agua - Ricard - 21-11-2013

ismacarv escribió:Aquest ph és de l'aigua del canvi o de l'aquari?

De l'aquari, la del canvi està a 7,2.

Un cop a l'aquari s'acidifica amb tot.