Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Consultes - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: Consultes (/thread-71.html)Consultes - gatxan - 14-02-2006

Ei!! Per fi tinc el meu nou acuari!! Big Grin Però ara tinc uns quants dubtes...:confused: M'ajudeu??

He comprat un 80 l (60x35x37, crec), porta dos fluorescents de 15 w (aqua-glo i sun-glo), un filtre summergible Fluval 2 (caudal de fins a 400 l/h) i calentador. Doncs bé, he posat unes quantes plantes. No se els noms però ha quedat espectacular Wink . Espero que sobrevisquin totes!! i un tronc que tinc en remull perquè no aconsegueixo que s'enfonsi :mad: . Suposo que serà qüestió d'esperar.

El cas és que us voldria preguntar si amb la població que tinc pensar entrar m'estic passant:

- 1 betta mascle amb 3 femelles
- 1 barbo cereza amb 2 femelles
- 6 borrachitos
- 5 corydoras (aquestes no m'agraden molt, són poc vistoses però no conec cap altra peix de fons)
- 1 caracol manzana?

Us sembla bé? Canviarieu quelcom? Si penseu que alguna altra espècie quedaria millor que les que jo proposo, digueu-m'ho, si us plau.

Per altra banda, estic veient que perquè les plantes creixin bé cal abonar-les amb CO2. És necessari? No voldria gastar-me els diners en un equip car i no veig clar que em pugui muntar un equip jo. He vist que les marques Hagen o Sera tenen un petit equip bastant barat que funciona amb pastilles... Són útils?

Gràcies per tot. Salut!!


Consultes - Carlos Naise - 15-02-2006

Hola gatxan!!!!
Posa alguna foto k veiem aquest acuari, així et podem dir els noms de les plantes k has posat. Si poguessis posar un altre fluorescent millor k millor...així tindries 45w que és una mica mes del 0.5w/l que recomanen. Particularment els fluorescents -glo no m'agraden massa, sobretot el sun-glo k el veig massa groguenc, fins i tot per un amazònic. Només salvaria un, el power-glo, k es un trifosfor de 10000ºk, dóna llum per un tubo!!! va molt bé, dóna molta lluminositat a l'acuari.
El tronc l'has curat? hauries d'haver-lo tingut en una banyera o una galleda cobert d'aigua durant un temps, fins k s'enfonses, i anar canviant l'aigua perque els troncs tinten l'aigua, sobretot al principi, degut als taninos de la fusta.
Els peixos sembla bé, tens un comunitari, no afegiria més, la població és més k suficient per un 80l. De corydores dir-te k hi ha moltes espècies, algunes molt vistoses, i també tens altres peixos de fons com boties. També podries afegir algun ancistrus per acabar amb les algues, quan apareguin, k apereixeran, malauradament.
De plantes pots tenir sense CO2. Hi ha espècies més delicades i requereixen de CO2, però hi ha d'altres k no. Per un 80l. amb un sistema com el k dius es suficient, però cal dir k el sistema d'abonament amb bombona es el més efectiu. A Sirocco tenen un sistema d'abonament per uns 50 euros k aniria molt bé pel teu acuari, de fet yo tinc un 80l. també i posiblement ho instal.laré. Pel 300 si k hi posaré un sistema amb bombona.
Com m'enrotllo!!!! Bueno, espero k et serveixi d'alguna cosa, i sino espera a k et diguin algo algun dels experts k hi ha per aqui.
Wink


Consultes - gatxan - 15-02-2006

Moltes gràcies!! Aquest cap de semana faré algunes fotos i les penjaré.
Per cert, el tronc el tinc a una galleda esperant a que s'enfonsi. Espero que no trigui molt!!Big Grin


Consultes - Jaume71 - 15-02-2006

De peixos de fons pots posar un grup de Kuhliis. Són aquest peixos amb forma de serp de color marró-vermellós amb franges fosques. Per a un 80litres et podries muntar un sistema de CO2 amb llevadura que no és gens difícil ni gens car.
Un bon sistema per a remullar els troncs i anar cambiant amb aigua nova contínuament es ficar-los dins la sisterna del WC! Si no és massa gran t'hi cap (ves amb compte que no et bloquegi el mecanisme de la cadena)


Consultes - Carlos Naise - 15-02-2006

No trigarà molt en enfonsar-se, i si pots posar-li una pedra o el que sigui al damunt perque quedi submergit millor k millor!
Wink


Consultes - gatxan - 15-02-2006

Moltíssimes gràcies per haver-me contestat tan bé i tan ràpid!!! Ara miraré això dels kuhliis i buscaré per fer l'aparell del CO2

Salut!!