Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Ayuda construcción lámpara wabi kusa - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: Equipament, Bricolatge etc... (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-12.html)
+--- Tema: Ayuda construcción lámpara wabi kusa (/thread-7160.html)Ayuda construcción lámpara wabi kusa - fcolours - 07-01-2014

¿Alguien de por aqui tiene o conoce al alguien con las herramientas necesarias para doblar en ángulos e incluso dar forma circulares a perfiles e aluminio?

Tengo en mente realizar una lámpara tipo ADA/DoAqua para un wabi kusa que he regalado a mi mujer y es lo único que me falta para poner en marcha la construcción de la misma.

La idea es utilizar un perfil circular de 6mm de diámetro exterior y 5mm de diámetro interior (de los que se encuentran en BAUHAUS). El diámetro de la base sería de 19cm., una altura de 32cm y un posterior ángulo de 90 grados y luego 8cm. de longitud donde iría soldado/pegado un foco

Quiero crear una lámpara semejante a esta: http://youtube.com/watch?v=83_JyjNrvUU


Ayuda construcción lámpara wabi kusa - Jaume71 - 08-01-2014

Doblar una plancha plana puede ser fàcil, pero doblar perfiles no sé si se puede tan facilmente. Para hacer un ángulo necesitas cortar a 45º para hacer la esquina.


Ayuda construcción lámpara wabi kusa - Jaume71 - 08-01-2014

Acabo de veure la imatge!
[Imagen: DSC06694.jpg]

Em pensava que es tractava de fer doblegar un perfil per a fer el marc d'una pantalla cuadrada.

fer això no sé si sea gaire fàcil, i si el perfil és molt resistent serà complicat de doblegar i si has de fer molta força pot ser que enfonsis el tub i et quedin trossos aixafats. Per aquesta forma penso que igual t'aniria bé amb tub de coure. el que no sé es si és suficientment dur per mantenir la forma un cop l'hagis "moldejat", i al manipular-lo després... Per la forma podríes agafar oper exemple una cassola que fes de motllo contra la que anar enrollant el tub amb la forma circular adequada.


Ayuda construcción lámpara wabi kusa - kongobulunga - 09-01-2014

Per doblegartub o curvar-lo, el tru està en posar un tap o soldar una punta, omplir-lo de sorra totalment i tapar la altra punta. Així aconseguim que no s'aixafi el tub al treballar-lo. Després treiem els tapsi buidem, i llestos.

Salut!


Ayuda construcción lámpara wabi kusa - fcolours - 09-01-2014

Gràcies per les vostres respostes.

Havia escrit el missatge perquè en una de les primeres reunions a les que vaig anar hi havia un de vosaltres que no estava donat d'alta al foro i em va comentar que tenia maquinària per fer aquaris i per a treballar alumini i demés (si no vaig entendre malament Big Grin). Era amic d'un de vosaltes que feia uns "quadres" amb pirògraf molt interessants Confusedmiley4:. Vam parlar i havia de donar-li una plaça PCB per a leds però no el vaig tornar a veure, i volia comentar li varies coses.... Si algú el coneix (no recordo el seu nom) pues me haría un favor de un par de coj.... Big Grin


Gràcies
Albert