Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
El nou aquari de la Laieta - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: El nou aquari de la Laieta (/thread-7275.html)

Páginas: 1 2


El nou aquari de la Laieta - eularidelescols - 25-02-2014

Com algú va predir certament a la visita nocturna dels coralls i altres bestioles, ľendemà durant la visita diürna a cal Toni en vaig sortir amb una urna, però d'aigua dolça (no té forats). Mides, 60x40x40 amb vidre frontal i un lateral òptic. És tracta d'un encàrrec que no van anar mai a buscar i els feia nosa. Ells es van desfer d'un embaràs i jo vaig aconseguir un molt bon preu. Tots contents.
I ara cal omplir-lo. Em doneu idees?
I una pregunta tècnica: un filtre exterior es pot posar a la mateixa alçada que l'aquari? O cal sempre que estigui per sota?
Gràcies i una abraçada


El nou aquari de la Laieta - ismacarv - 25-02-2014

eularidelescols escribió:I una pregunta tècnica: un filtre exterior es pot posar a la mateixa alçada que l'aquari? O cal sempre que estigui per sota?
Gràcies i una abraçada

Hola,

Es pot posar, però és més difícil de cebar/arrancar i sovint provoca soroll de bombolles al pasar pel filtre, suposo que per manca de pressió al no haver caiguda d'aigua.


El nou aquari de la Laieta - eularidelescols - 27-02-2014

Merci!
O sigui que és millor evitar-ho. I els filtres interiors, donen bon resultat?
És que tenia pensat posar l'aquari sobre d'una calaixera i el filtre o haurà d'anar a terra o al costat o a dins, però no en un armari a sota.


El nou aquari de la Laieta - ANB001 - 27-02-2014

Hola Laia

Que tens pensat posar-hi ?

La filtracio pot dependre bastant d`aixo.


El nou aquari de la Laieta - eularidelescols - 28-02-2014

Doncs no sé....potser un asiàtic? Els barbs m'agraden força. Els tetrazona són tan ferotges com els pinten?
També m'agraden els Melanotaenia praeox. Però encara no ho tinc gens clar.


El nou aquari de la Laieta - ismacarv - 28-02-2014

eularidelescols escribió:Merci!
O sigui que és millor evitar-ho. I els filtres interiors, donen bon resultat?
És que tenia pensat posar l'aquari sobre d'una calaixera i el filtre o haurà d'anar a terra o al costat o a dins, però no en un armari a sota.

El filtre exterior al terra, encara que no estigui a sota, no dona problemes. Jo tinc algun a un metre del final de la urna i l'únic que hi ha és una petita pèrdua de l/h al haver més recorregut de mànega.

Si et decideixes per un interior, per mi els millors són els Eheim Biopower. Això sí, canten bastant dins del tanc.


El nou aquari de la Laieta - pavon - 28-02-2014

La millor opció sense dubte seria un bon filtre extern

i una tercera alternativa a més a més dels interiors podríen ser els de cascada. Son económics de manera que pots posar un parell i alternar la seva neteja. A més a més no resten espai dins la urna. Depenent de si l' aquariet es destapat o no, si tens espai darrera la urna, ... pot triar una opció o l' altre

Salutacions


El nou aquari de la Laieta - xaviergiralt - 28-02-2014

Una opció que desconec, però potser algú altre et pot comentar son els compact de eheim. Crec que estan pensats per a exterior però a nivell d'aquari

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/aquacompact


El nou aquari de la Laieta - ismacarv - 01-03-2014

xaviergiralt escribió:Una opció que desconec, però potser algú altre et pot comentar son els compact de eheim. Crec que estan pensats per a exterior però a nivell d'aquari

https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/aquacompact

Els poc que conec que el tenen parlen bé, però la relació preu - capacitat / versatlitat no te res a fer amb un 2213, encara que amb qui competeixen és amb el 2211, el filtre més absurd d'eheim. En el cas del 60x40x40 els dos models (40/60) es queden curts a no ser que fes un "solo plantas" crec jo.


El nou aquari de la Laieta - Miquel70 - 01-03-2014

ismacarv escribió:Els poc que conec que el tenen parlen bé, però la relació preu - capacitat / versatlitat no te res a fer amb un 2213, encara que amb qui competeixen és amb el 2211, el filtre més absurd d'eheim. En el cas del 60x40x40 els dos models (40/60) es queden curts a no ser que fes un "solo plantas" crec jo.

Jo he tingut posat el 2213 al 120 litres i va sobradet. També tinc el compact 60 i es ideal per aquaris petits però potser just per a 96 litres.
El 2211 deu ser l'únic filtre d'eheim que no tinc en stoc i no puc opinar. Sempre parlant d'Eheim ,el 2213 seria la meva elecció potser reduïnt una mica la potència.
.
.