Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Dubte sobre la duresa - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: Dubte sobre la duresa (/thread-73.html)Dubte sobre la duresa - Praslin - 15-02-2006

primer de tot l'enhorabona per les reformes de la web, soc nou en el mon de laquariofilia i soc de Manresa. Hola a tots els aquariofils (d'H2O dolça a ser posible Wink ) barcelonins, provincians (com jo).... en fi a tots els catalans i catalanes.

Vull mantenir un aquari de 38 litres amb plantes i animals. ara estic en la fase de maduració de l'aquari i tinc un dubte sobre la duresa. vull tenir guppys i danios zebra i m'interessaria saber kin grau de duresa i pH serien els optims. he pensat en 10º GH i pH 7. què us sembla???

a part d'això, sobre els guppys, degut a les reduides dimensions de l'aquari de guppys en podre tenir com a molt uns 4. Puc tenir 4 mascles (ja que tenen els colors mes vius)?? estaran estressats o tristos?? vull que estiguin el maxim de bé possible tots els peixos i plantes que tingui i m'agradaria saber que en penseu.

merci i remerci per adelantat i fins una altra! Big Grin


Dubte sobre la duresa - Carlos Naise - 15-02-2006

El PH crec k hauria de ser més àcid, però amb 7 k es neutre els pots mantenir de sobres, a més els peixos k vols posar són bastant resistents, sobretot les zebrites. 10º de duresa??? sembla massa.
Vés amb compte, l'acuari ha de ser tancat perque les zebrites solen saltar. No seria la primera vegada k un es troba una zebrita dissecada al terra del menjador. De guppys els mascles són els wapos, si poses una femella en poc temps se t'omplira l'acuari de cries. Yo crec k pot tenir mascles sols i més com l'acurari és petit.
Salutacions y ya ens aniras contant com va!!!!Wink


Dubte sobre la duresa - Josep Triginer - 15-02-2006

Hola i benvigut,
10 DGH de duresa per a guppys no és massa. Els poecílids els hi convé aigues dures i propsperen bé amb 20 graus i fins tot més.
Si poses una famella i 4 mascles, el "bulling" i assetjament sexual que patirà serà excessiu. Els guppyes no volen més que aparellar-se a tot hota i per tant és millor tenir més famelles que mascles. Ja sé que estèticament no és el més atractiu, però és el més convenient pel benestar dels peixos.
Salutacions
Josep Triginer