Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona
Substrat per ancistrus, bottoms i corydoras - Versión para impresión

+- Fòrums de l'Associació Aquariòfila de Barcelona (https://forum.aquariofilabcn.org)
+-- Foro: Arees Públiques / Àrees públiques (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-3.html)
+--- Foro: General Aigua Dolça (https://forum.aquariofilabcn.org/forum-9.html)
+--- Tema: Substrat per ancistrus, bottoms i corydoras (/thread-8138.html)Substrat per ancistrus, bottoms i corydoras - Astulips - 04-09-2017

Hola, estic buscant un substrat per peixos de fono. He experimentat amb jbl manada i te el problema que els peixos de fondo aixequen contínuament la "merda" del fons. Tot i sifonar setmanalment.

He pensat agafar pedretes de riu del Pirineu ja que seria natural i sense haver de comprar però no sé si són pedres calcaries i pujarien massa la duresa de l'aigua.

Bé, algú em pot aconsellar?
Merci


RE: Substrat per ancistrus, bottoms i corydoras - Ambassador - 04-09-2017

Bon dia,

mmm aconsellar aconsellar potser no diria tant, però si que puc compartir la meva experiència, ja que a mi m'encanten els peixos de fons i també tinc manado de substracte. El que no tinc és el teu problema, i és que tot hi que si que els agrada canviar les formes de la base d el'aquari no diria que tant com per aixecar-ne els nutrients. Jo també sifono i canvio aigua setmanalment. Imagino que hi tens una capa per sobre que fa de tampó, oi? Jo hi tinc una capa també de jbl entre 3 i 5cm. Quan als ancistrus els hi peta (com avui) hem trobo acumulacions de 10cm, però els hi desmunto la paradeta i a continuar.

Si agafes còdols del Pirineu, tranquil. De calcari poca cosa. I si agafes pissarra o granit, per tractar-se de roques fàcils d'identificar, aleshores tranquilitat absoluta. Jo per si de cas vaig comprovar-ho igualment amb una mica de aiguarràs.

Veus, per aquesta banda no cal patir-hi massa. Ara, jo que volia trobar tronquets ben xulos... aquí si que m'ha tocat passar per caixa!


RE: Substrat per ancistrus, bottoms i corydoras - Astulips - 05-09-2017

Hola, merci per la resposta.
D'una banda ho provaré de buscar còdols de riu petits. Faré la prova del salfumant primer.

D'altra banda, jo només tinc una capa de jbl manado 70% i akadama 30% aprox. Tots dos molt fines i d'aquí crec els problemes de remoure el fons i tenir aigua i plantes brutes.
Potser posar hi un altre manado a sobre més gruixut com tu, 3-5cm, evitaria aquest problema i no faria un canvi radical d'aspecte a l'aquari.

Miraré i valoraré el què.
Merci!