Han ocurrido los siguientes errores:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 871 - File: showthread.php PHP 7.2.26-1+ubuntu16.04.1+deb.sury.org+1 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 871 errorHandler->errorDes del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1er inventillo: Sifonador amb bomba
#1


Doncs ignaugurem la secció amb un inventillo que al meu parer és gairebé INDIDPENSABLE per a un bon manteniment de l'aquari:


SIFONADOR ACCIONAT AMB BOMBA... i altres utilitats

Com bé sabem tots, el sifonat de l'aquari esdevé una de les rutines més importants per a mantenir una bona neteja en l'aquari. De totes maneres, no deixa de ser una feina emprenyadora, i el fet que calgui TREURE AIGUA de l'aquari implica 2 coses:


- Ho fem, només, aprofitant els canvis d'aigua


- queda restringuit a l'extensió a la que ens doni temps els litres d'aigua que treiem


I la qüestió, doncs sería.... no es pot fer un aparell que ens permeti sifonar SENSE TREURE AIGUA?.... (evidentment a baix cost, fàcil construcció i fet amb material fàcilment accessible). D'aquesta manera podem anar mentenint una rutina de sifonat molt més freqüent, podent aprofitar "estones mortes", jejejejeje.... "ostres! quanta mer**... anem a netejar una mica el fons"


I la resposta: Si!


[Imagen: Sifo1.jpg]

Un simple recipient hermètic amb una entrada, una sortida, un passa-cables i una bomba a dins. La bomba expulsa l'aigua per la sortida y la fem anar amb un tub cap a l'aquari (NO TREIEM AIGUA!). Com que és hermètic, això crearà una succió per l'entrada que la conectarem al tub de la campana del sifó. A dins hi col·locarem una esponja que podrem netejar a l'aixeta un cop acabat. Fàcil, oi?


I algú em preguntarà..... i la xeringa??????? doncs és el meu sistema de CEBAT del filtre. Tal i com us ho he explicat, en omplir el filtre d'aigua, el nivell aniria pujant fins arribar a l'orifici superior... però a partir d'aquell moment, l'aire atrapat a la part superior no podria escaparse i axiò sol provocar molt de soroll, i el mal funcionament de la bomba si aquesta està a dalt. La solució es posar una sortida amb un tap de fàcil posar-i-treure (la xeringa) de manera que l'obrim mentre está omplint-se el filtre, i quan veiem que el nivell d'aigua comença a pujar per la xeringa, tapem ràpidament i tot queda perfectament segellat.


Altres AVANTATJES?... Doncs que és u autèntic


M Ò D U L M U L T I F U N C I O N A L


No deixa de ser un filtre extern que podem utilitzar com a complement del filtre principal a mode de filtre mecánic, en un cas d'emergència (aquari infermeria, aquari de cría....), com a bomba per a trastejar l'aigua dels canvis... inclús potser per a netejar el filtre principal (en periode de test)

I una versió en PVC:


[Imagen: IMG_0859.jpg]
Mensajes en este tema
1er inventillo: Sifonador amb bomba - por Jaume71 - 16-01-2006, 19:32
1er inventillo: Sifonador amb bomba - por Xavi - 17-01-2006, 10:34
1er inventillo: Sifonador amb bomba - por Juanjo - 17-01-2006, 14:00
1er inventillo: Sifonador amb bomba - por JMª - 17-01-2006, 20:52

Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  Bomba de aire (compresor -aireador) silencioso k_orta 4 2.474 28-09-2014, 00:51
Último mensaje: ismacarv
  Fuga bomba autocebado Eheim Professionel III TRONERA 7 3.056 03-02-2013, 23:42
Último mensaje: Joan1791
  Iluminación y bomba de aire en acuario 60 L Jorgitosms 3 3.443 05-01-2009, 02:34
Último mensaje: Jorgitosms

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)