Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1er inventillo: Sifonador amb bomba
#11


Bé nois, doncs vàrem probar l'inventillo i la conclusió és que FUNCIONAR FUNCIONA, encara que amb algunes reserves (que jo crec CIRCUMSTANCIALSConfusedmiley17Smile.


L'aparell tiraba però amb poca força i acabava obstruintse fácilment, entraba aire als tubs i no hi havia manera de tornar-lo a cebar Wink


De totes maneres, repeteixo que el vaig probar en el meu 240 i anaba bé, s'enduia la merdeta amb relativa facilitat, y si clavava la campana a la grava s'enduia les pedretes més petites).


CAUSES CIRCUMSTANCIALS EN CONTRA:


- Principalment: EL SALOBRE ESTÁ FET UNA MERDA!!Wink... EL tronc que hi ha s'auria de treure i repelar completament perquè deixa anar trossets d'escorça sencers. En definitiva, la merda del fons es mol gruixuda, resulta difícil de sifonar i obtura fácilment el tub. Tampoc es pot clavar la campana a la grava perquè s'enduria la grava.


Per part del filtre alguns "detallets"


- Al recipient hi ha una esponja (massa gran) y perló; com que el recipient és molt justet. En posar-hi la bomba l'esponja cau una mica y tendeix a tapar la entrada.... i amb les MACROpartícules que hi arribaven... Jo crec que aquest va ser el gran problema. Amb només perló, i una reixeta per a aguantar la massa filtrant per sobre l'entrada ja està. Les claus de pas també són un problema per a partícules grans (més si son trocets de fusta sencers). El tub d'empalmar es efectivament de 16mm, però per dins, el forat de la clau es de menys de 12mm (això es pot solucionar posant-hi directament el tub -sense la clau- o bé senzillament tenint un aquari en consicions mínimes)


- Ho vàrem probar amb una bomba de 250 l/h (amb la de 1200 ja us dic que cal tancar la clau de pas). Insiteixo que això a mí m'anava bé, pero si s'ha de comprar una bomba expressament, preu per preu sempre millor una de 500 o axí... que a més sempre és útil per a qualsevol altre cosa.... penseu per exemple que l'inventillo va bé per a trastejar l'aigua amunt i aball en els canvis, filtre d'urgència, ...)


Dimecres que ve fem la validació definitiva, posant-hi la reixeta, amb només perló y una mitja de manera que hi càpiga tot bé. Portaré varies bombes: 250/500/1200 per a comprobar les diferències. Dèiem també de probar amb tub més ample.... si algú té tub de 16 (em sembla que el sifonador de sera amb tub groc és de 16) que el porti tambéWink.


PD: lo de la mitja es per a deixar-lo en funcionament tota la setmana y a veure si s'aclareix l'aigua d'una vegada.


JMª... es veu alguna cosa a les fotos?
Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  Bomba de aire (compresor -aireador) silencioso k_orta 4 2.780 28-09-2014, 00:51
Último mensaje: ismacarv
  Fuga bomba autocebado Eheim Professionel III TRONERA 7 3.442 03-02-2013, 23:42
Último mensaje: Joan1791
  Iluminación y bomba de aire en acuario 60 L Jorgitosms 3 3.643 05-01-2009, 02:34
Último mensaje: Jorgitosms

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)