Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Una baja!
#31
Yo em apunto a la papilla, dicen que hay que variar la alimentación, y los miércoles en la AAB todo el mundo como lo mismo siempre... xDDD
#32
Una petita reflexió sobre el tema de la sobrepoblació:

Quan parlem de sobrepoblació, no només estem parlant de l'espai sinó de la qualitat de l'aigua. A més habitants hi haurem de posar més menjar.... com que la quantitat d'aigua és la mateixa, això implica que la concentració de detritus será més alta. Crec que tot hi ser conceptes diferents son dues coses totalement indiscociables.

En un aquari petit la poca quantitat d'aigua que hi ha fa que les concentracions de cualsevol cosa pugin molt amb molt poques quantitats... y això és el que passa amb els compostos tóxics. En un aquari gran, les fluctuacions son molt més suaus y es més difícil fer pujar la concentració d'una subsancia... més que res perquè proporcionalment hi ha molta més aigua.

Un altre fet es que per madur que estigui el filtre, el cicle del nitrógen no és un cicle tancat sinó una cadena oberta:
materia orgánica --> amoníac (NH3) --> Nitrits (NO2-) --> Nitrats (NO3-)

Tot i que l'amoníac i els nitrits son extraordinariament tóxics i cal mantenirlos en concentracions indetectables, els nitrats ho són molt menys pero arriba un punt en que també esdevenen tòxics.

Així doncs, ineludiblemnt s'acumulen nitrats i això vol dir que arriba un punt en que cal fer un cambi d'aigua per rebaixar-los. Si la quantitat de menjar que afegim fa pujar els nitrats a un ritme superior al que nosaltres els baixem amb els cambis d'aigua... malament! Ho dic perquè es sol creure erròniament que amb un bon filtrat s'eliminen tots els problemes... Faries bé en controlar còm van els nitrats al teu aquari.

Els peixos poden viure molt bé amb molt menys menjar....de fet no és que els hi haguem de donar POC menjar sinó que normalment els n'hi donem MASSA. Jo alimento el meu 240 una vegada al día (i molt sovint en dies alternats) ... i en quantitats que posiblement s'assemblin al que molta gent afegeix en un 30 litres 3 vegades al dia Big Grin Big Grin Big Grin
#33
Estic totalment d'acord amb el que comenta en Jaume. Jo també dóno de menjar un sol cop al dia. I potser un o dos dies a la setmana no els dono res.
#34
Bueno, suposo que no hi haurà gaire problema, ja que estic fent canvis d'aigua cada dos dies, i d'intre d'una setmana ja els faré 1 cop o 2 a la setmana..

També he moderat el menjar (un cop al día pero als alevins ho sento pero els hi donc 2 cops xD molt poquey i trossejat eh!).. així que crec que la costió ara és tenir paciència i eperar a que es reguli tot :p
Solo las lagrimas dejan ver aquello que el corazon no quiere admitir
#35
Sin duda Tears, ahora ya solo queda esperar; es más seguro qjue cuando se estabilice la situación mejora todo. También hay que apuntar que los cambios demasiado frecuentes también pueden ser nocivos. Lo mejor para un acuario es que los parámetros estén estables, una vez conseguido esto lo demás funciona solo.Confusedmiley2:


Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)