Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
¿Funciona mi calentador?
#1
Hola!
Quinto día de ciclado, temperatura unos 24-25-26º en mi acuario de 60 litros. Digo unos pq no lo tengo muy claro ya que la mido con una de esas pegatinas y estos 3 valores son los que tienen otro color.
El calentador que tengo es un Protherm 50 W (Hydor). En las instrucciones pone que se enciende una luz. El primer día que lo introduje, en el tubo se encendió una luz anaranjada que se veía si me fijaba bien ya que el calentador va dentro de la caja del filtro, pero hoy estaba apagada (no se desde cuando). Tiene un pilotito azul arriba pero supongo que debe ser de adorno. Bien, hoy se me ha ocurrido ver si es que no funciona bien y he sacado el calentador del filtro y lo he puesto a la vista dentro del acuario y he subido la rosca de la temperatura a tope. No veo que se encienda nada....
Mi casa está a 22º lo digo por si influye.
¿Funciona correctamente o está estropeado y siempre ha de estar con alguna luz??

Un saludo.
#2
Doncs cuan està escalfant, hauría de tenir la llum encesa, jo de tú el duria a la botiga. Es important que cuan està en funcionament no el trguis de l'aigua, si l'has de treure de l'aigua desconectal i esperat una mica abans de retirarlo.
#3
Sí, l'he desconectat abans de treure'l, però l'he tret de l'aigua sense esperar. He augmentat la temperatura i l'he tornat a ficar, o sigui només ha estat uns segons fora.
Ara ja fa 2 hores i la temperatura no ha pujat, ha baixat a 24 ... aniré a la botiga.
Gràcies.
#4
En principi llum té que estar encesa quan el calentador està en marcha.

Alguna vegada el led que tenen (no és un led, no se q és) no funciona però el calentador continua funcinant, tocal i surtiras de dubtes.

També pots fer una proba en un cubell apart ficant aigua ben fredaBig Grin
Blog AAB Blog GCK

Siempre hay espacio para un nuevo acuario
Album (en construcción)
#5
Yo no recomiendo lo de tocarlo.Big Grin
#6
¿No se puede tocar?
Bueno, esta mañana he conseguido cambiarlo en la tienda y lo acabo de conectar. El agua ya estaba a 22 º. Ahora esperaré unas horitas a ver si este calienta. Aunque el otro los 2 primeros días también parecía que iba bien.
Merci por todo. Un saludo.
#7
El calentador s'encèn només quan la temperatura de l'aigua està per sota de la que li has marcat al termostat. Quan la temperatura arriba a aquesta temperatura, el calentadro es para. Així doncs, està en marxa de manera intermitent encenent-se només quan la temperatura baixa. Es molt frqüent que la escala de temperatures que marca el termocalentador estigui mal calibrada; no vol dir que no funcioni sinó que la escala està correguda cap a dalt o cap abaix, per això sempre és millor tenir un termòmetre per comprovar la temperatura, y graduar el termocalentador en fucnió del termòmetre més que del numeret que marca.
Els termòmetres adhesius son molt inexactes... millor comprobar-ho amb un termòmetre d'alcohol (els de vidre de tota la vida).
#8
Lo que dice Jaume es el mejor camino a seguir. Yo también regulo mis termostatos en función de lo que marca el termómetro. Además los termómetros de vidrio para acuarios son muy económicos y la precisión es total.
#9
Otra cosa has comentado que es de 50 w para un 60 litros. Yo lo veo corto.

Saludos
No es más sabio el que habla demasiado
#10
Tot el que diuen els companys esta molt bè. Malgrat que sols pot esser aplicable a un ó dos aquaris aïllats. Personalment, soc un enèmic dels calentadors. Perquè ? Tenen una durada mitjana de 5 a 8 anys com a màxim; i a la llarga es trenquen i poden electrocutar els peixos si estan conectats ó a nosaltres si estem en contacte amb l'aigua.

Considero que es millor, possar l'aquari/s -si es pot- en una habitació petita i calefactar tot l'indret a una temperatura fixe (amb calefacció convencional). Moltes espècies de peixos amb temperatures de 22 Cº a 24 Cº, estan perfectes. El termostat l'utilitzaria per quan volem una temperatura mès alta per induïr la reproducció, per exemple un Betta splendens a 28 Cº. La meva instal.lació de aquaris es una petita habitació amb una calefacció convencional, que calenta tota la estància. Així no tenim grans diferències entre la temperatura de l'aire i la de l'aigua.


Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  calentador sin utilizar husky 16 7.350 21-01-2011, 01:21
Último mensaje: Petxinot

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)