Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piedras y rocas
#1
Hola a todos,

Tengo unas dudas de cara a remodelar el acuario. Quiero incluir pizarra, pero no sé si eso es piedra calcárea o no, k por lo k he leído no es adecuado para acuarios de agua dulce.

Y segundo...me imagino k una vez se compra se debe limpiar con agua caliente y dejarlo en remojo 24 horas, antes de introducirlo al acuario. Es correcto?

Gracias por vuestra ayuda.
#2
Per a comprobar si una pedra és calcàrea o no, se li tiren unes gotes d'acid i si fa efervescència és senyal que és calcárea. L'àcid pot ser salfumant o per exeple un acidificador d'aquari com el pHminus.

Les pissares no solen ser calcáries i són ideals per a aquaris ja que al ser lloses planes i de naturalesa estratificada, els apilaments són fàcils de fer i queden molt naturals.

Per altra banda, les pedres calcàries NO són especialment perjucdicials. Simplement que aumenten la duresa (GH, KH) i fan tendir el pH a valors alts (degut a un alt contingut de carbonats, KH alt). Si es manté un aquari d'aigües dures no afectaràn sensiblement als nivells. Només seran perjudicials en el cas que vulguis tenir aigües molt toves, ja que les pèdres calcàries et farien pujar la duresa contínuament.
#3
Muchas gracias por la información.


Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  Piedras baitre 2 2.691 03-11-2007, 19:09
Último mensaje: TopGon

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)