13-05-2011, 02:44
I perquè no utilitzar pigments naturals a la dieta (com a suplement a la dieta i no com a pigmentador exclusivament)? possiblement seria més ètic, no?
Com sempre es un límit molt difús i molt personal: fins a on estem disposats a arribar per obtenir uns colors més vius? on deixa de ser "natural" la cosa? Hi ha diferència entre fer-ho amb colorants naturals o amb artificials?

Aliments amb alt continguts de carotens i pigments similars:
- algues: espirulina, chlorella
- espècies: pebre vermell, cúrcuma
- pètals d'algunes flors: hibiscus, clavell de la índia (Tagetes erecta)
- alfals (alfalfa)
(Tinc una recopilació d'articles científics sobre el tema de l'us de diferents tipus de colorants en l'alimentació dels peixos; intentaré fer un extracte de qüestions interessants i anar-ho exposant aquí
)




Aliments amb alt continguts de carotens i pigments similars:
- algues: espirulina, chlorella
- espècies: pebre vermell, cúrcuma
- pètals d'algunes flors: hibiscus, clavell de la índia (Tagetes erecta)
- alfals (alfalfa)
(Tinc una recopilació d'articles científics sobre el tema de l'us de diferents tipus de colorants en l'alimentació dels peixos; intentaré fer un extracte de qüestions interessants i anar-ho exposant aquí
