Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valors PH metre marca JBL.
#1
Fa unes setmanes vaig comprar de segona ma un Phmetre de la marca JBL que injecta Co2 a l´aquari amb una electrovàlvula que porta incorporada. L´aparell tenia només 4 mesos i no s´havia fet servir practicament. En molt bon estat.

Ahir per la nit, vaig tindre una mica de temps i el vaig calibrar-lo per veure com funcionava. Vaig fer la calibració tal i com diuen les instruccions.

Com que no tinc l´aquari encara, vaig posar aigua de la aixeta en un got i vaig probar l´aparell.

Desde ahir al vespre que està funcionant constantment. Els valors obtinguts son:

22:30--7´50
07:30--8´04
11:15--8´18
12:15--8´19
12:45--8´21
13:20--8´23
17:20--8´26

Quan el vaig posar en marxa va començar a pujar el Ph força ràpic, a hores d´ara va pujant i pujant però mes lentament. Al começar ahir marcava inicialment 7 de Ph i ara ja va pel 8´26.

Les meves preguntes son:

- Això passa perque estic mesurant l´aigua que hi ha en mig got d´aigua i al ser tan petit el volum a mesurar es mes inestable?

- Pot ser que funcioni malament l´aparell?

-El venedor em va donar un liquid de la marca Sera: "solucion de comprobación para medidores electrónicos de Ph-7,0 a 25ºC." Puc comprobar el funcionament de la sonda i el Phmetre amb aquest liquid si sabem que te un Ph=7? I la temperatura de 25 ºC? S´ha de fer la proba a aquesta temperatura? Vull consultar-vos-ho avans de fotre la pota i fer malvé la sonda.


Agraïria els vostres comentaris doncs es la primera vegada que toco un aparell d´aquests i estic una mica perdut.


Moltes gràcies companys/es!

Salut!
#2
L´aparell en qüestió es aquest JBL ProFlora m603
#3
Actualment Ph=8,27.

Podria ser perque el volum d´aigua es molt petit i les condicions d´aquesta son molt inestables?

Fa un temps vaig anar a una botiga i em van analitzar l´aigua. dGH=16, Ph=8.
#4
Hoy Domingo a la 10:00 media 8´38 de Ph. Lo he parado ya. Continuaba subiendo el Ph.
Desde el Viernes noche a hoy Domingo el valor ha ido subiendo en todo momento. de 7 a 8,38. De echo, si no lo hubiese parado ahora tendria valores cercanos a los 9.

Que opinión os merece el tema? Puedo comprobar los valores de la sonda con el liquido de sera: "Sera Ph 7,0. Solución de comprobación para medidores electrónicos de Ph a 25 ºC". La prueba deve hacerse a 25ºC?

Pone para medidores electrónicos de Ph. Quizás sea para los tipicos medidores de Ph portatiles, tipo conductivimetro... También funcionará para la sonda del controlador de Ph mediante Co2?
#5
Jo crec que un got d'aigua no és un entorn d'experimentació comparable a un aquari. Em sembla a mi vaja. Poca aigua, canvis ràpids.
#6
Jo també penso que el tema va per aqui.

Sortiriem de dubtes sabent si el Sera Ph 7´0 que tinc es un liquid que pugui utilitzar per fer una lectura amb la sonda. No se si es per tot tipus d´aparells, o es solsament pels Phmetres "portatils" que dic jo tipus conductivímetre, com el que portava l´altre dia el Xavier que ens va donar la conferència de la ôsmosis. Es que vull estar segur i no cagarla, aviam si em carrego la sonda.


Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  acuario marca premilium, o algo semblant. raulv 8 5.160 13-02-2008, 00:45
Último mensaje: raulv

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)