Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Encuesta: ¿Qui creus que ha de tenir accés al projecte AABduino?
Esta encuesta esta cerrada.
Tothom, ha de ser públic.
13.33%
2 13.33%
És dels socis, per als socis.
53.33%
8 53.33%
Lliurar públicament versions antigues.
33.33%
5 33.33%
NS/NC
0%
0 0%
Total 15 voto(s) 100%
* Ya has votado en esta opción. [Mostrar resultados]

Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AABduino - Votacions: Projecte públic vs Projecte per als socis.
#1
Bon dia.

Com sabeu, alguns membres de l'AAB duen entre mans realitzar un controlador basat en arduino que neixerà sota el nom de AABduino Controller.

[Imagen: aabduino_foro.jpg]Ens agradaria conèixer la vostra opinió al respecte, per això s'obren votacions per a escollir si:


- El projecte ha de tenir caràcter públic i accessible per tothom.
- El projecte és dels socis pels socis, per tant visible i accessible sols pels socis.


¡Necessitem la vostra opinió!


¡Tenim 10 dies per prendre la decissió entre tots!
Salutacions,

MIJABA.
#2
Sento ser un torracollons Big Grin però, seria posible una tercera opció la qual la versió de fa 6-12 mesos pasés a mans del públic genèric? Es a dir, possar a l'abast de tothom una versió desfasada del controlador?

Ea, ahí queda eso Cool


Albert
#3
Privado y público; me explico.

En un primer momento, creo debería ser privado, hasta que el "engendro" tenga cara y ojos.

Después, posiblemente debería ser público, para que quien quisiera, externo a la AAB, pudiese aportar-beneficiarse. Pero no quiero decir gratis, como por ejemplo, tenemos un controlador llamado Jarduino, que pide una "donación" para facilitar contraseña de entrada a los códigos:

https://code.google.com/p/jarduino-aquarium-controller/

Saludos
#4
fcolours escribió:Sento ser un torracollons Big Grin però, seria posible una tercera opció la qual la versió de fa 6-12 mesos pasés a mans del públic genèric? Es a dir, possar a l'abast de tothom una versió desfasada del controlador?

Ea, ahí queda eso Cool


Albert

MMM, em escrit a l'hora. Es el que va fer el creador del JArduino, una primera versió gratuita, i amb la mel als llavis, després amb donacións.

Es una idea.Confusedmiley2:
#5
fcolours escribió:Sento ser un torracollons Big Grin però, seria posible una tercera opció la qual la versió de fa 6-12 mesos pasés a mans del públic genèric? Es a dir, possar a l'abast de tothom una versió desfasada del controlador?

Ea, ahí queda eso Cool


Albert

Arreglao!!!!!!
Associació Aquariófila de Barcelona
https://aquariofilabcn.org/
https://forum.aquariofilabcn.org/

Des de 1959 fent afició!
#6
Pues yo pienso que no tenemos que hacer nada con dinero.

Y que los socios deberíamos tener alguna ventaja por ser socios.


Así que mi voto es para la segunda opción.


Venga que todas las opiniones son válidas!
Salutacions,

MIJABA.
#7
Está claro que esto no es una empresa.

Solo digo lo que hacen otros; también tenemos las variantes del Ferduino, Stilo, AquaPorn Controller, que son gratuitas.

Saludos
#8
Yo pienso que si ponemos a disposición del público una versión obsoleta y ven lo que le podemos ofrecer podría convertirse en un acicate para que se hagan socios, con las ventajas que comportaría a la asociación. Aunque la cultura del todo gratis es lo que impera hoy en día Sad


Albert
#9
Jo trenco el gel i comento la meva posició. Penso que caldria no només votar el sí o no i pensar també en la situació dels col·laboradors i de l'AAB. Per això, faig una llista dels pros,contres i plantejaments que hi trobo en aquesta decisió, que per cert, trobo molt oportuna que es decideixi democràticament entre tota la comunitat.

- El projecte ha de tenir caràcter públic i accessible per tothom.

Pros

- La difusió i disponibilitat acull a més gent i usuaris de l'AABDUINO

- L'AAB guanya en quant a rellevància i "popularitat" (possibles nous socis --> L'AAB hauria de creixer, pero mai és segur)

Contres

- No es dona res a canvi del treball de l'altre. (jo penso que és molt important remunerar, encara que no cal que sigui econòmicament, el treball d'aquell o de la comunitat que ho produeix. Donar alguna cosa a canvi. Establir un tracte, una negociació).


- El projecte és dels socis pels socis, per tant visible i accessible sols pels socis.

Pros

- Si algú vol conèixer a fons el projecte, s'ha de fer soci i per tant, aportar una part a la comunitat que desinteresadament gestiona l'AABDUINO. Així l'associació creix (encara que sigui per força) i per tant es poden fer "altres coses/activitats/produccions de l'AAB". Es a dir, el benefici inicial o individual potencia la redistribuició d'aquest per continuar treballant per a l'associació

Contres

- Menys difusió i utilització de l'AABDUINO.
- Potser la gent no vol fer-se soci per accedir a la informació i busquen "altres vies" o s'aprofita la feina dels altres i es comparteix (plagi).Plantejaments

- Penso que s'hauria de fer pública la justificació de perquè es un projecte tancat/obert.
- No crec que pagar la quota de soci sigui una despesa gens gran si es per beneficiar-te del desenvolupament de l'AABDUINO (a més dels beneficis que ja ofereix l'AAB).
- Pot passar que es facin còpies o plagis sota altres noms o etiquetes, però això pot passar tant si l'accés és lliure com si es restringit a socis.
- Fer el projecte tancat comporta que ningú més que els socis el coneguin.

Jo he votat que el projecte sigui restringit. Però penso que seria interessant compartir informació que pugui ser pública i d'altra que sigui privada. O sigui, que hi hagi com una mena de seguiment per part del públic de fora de l'AAB, i que motivi a que formin part d'aquesta. És a dir, ja que s'ho curraran de forma desinteresada, al menys, que aquest treball propiciï una continuïtat tant de l'AAB com dels projectes que es poden dur a terme dins aquesta. A més, es podria pensar també no tant en rebutjar els no-socis, sino pensar en premiar al socis. Em refereixo a que, per exemple, els socis tinguin molta més informació o alguna mena de "suport tècnic" dels usuaris de l'AABDUINO i que les actualitzacions de tutorials o "components" nous els hi arribi molt abans que a la resta. És a dir, restringir, però sota unes pautes no completes.

I això és el que penso. Però segur que podeu aportar més pros, contras i posicions al respecte, així que a veure que pensa la resta.
#10
El resultat del projecte es pot veure en varis tipus de "productes"
- hardware : si es proporciona un o varis shields per a l'arduino (amb sensors i actuadors o pelats)
- firmware : si es desenvolupa un codi específic per al hardwere (o per a un PC / smartphone)
- suport, manuals i documentació : si es fa una guia de muntatge i ús, o es dona suport

Potser es pot optar per un compromís, on els no-socis tinguin prou informació per a fer-s'ho a títol individual (hardware i firmware no documentat).

Però que ser soci tingui la avantatge que també disposes de la documentació, els manual i suport per a munta-ho sense haver vist mai un tornavís.


Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)