Des del 10/10/2019 el fòrum de l'Associació passa a ser només de lectura. Això vol dir que no es poden crear temes nous ni respondre als temes ja oberts. Les noves tecnologies han fet que una eina tan útil i preuada hagi caigut en desús. Hem decidit deixar obert el fòrum per a totes aquelles persones que vulguin consultar temes tractats al fòrum i que moltes vegades s'esdevenen en eines molt útils pels aficionats a l'aquariofília. Moltes gràcies a tothom.


Calificación:
  • 0 voto(s) - 0 Media
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filtro de osmosis
#61
Hola,

retrocedo otra vez,

Tengo un acuario con 300 litros reales con los parametros correctos. Pero he odio que hay que hacer cambios de agua cada 2 o 3 semanas. Si mi acaurio tiene los niveles bien, como preparo el agua para que no se me muevan los niveles?. El aparato de osmosis esta pagado. aunque aun no me ha llegado.

Otra pregunta:

Si el acuario esta bien de todo, porque tengo que hacer cambios cada 2 semanas?. No seria mejor dejar a los peces en paz?
Saludos

Jordi Mateo

http://www.hmdiver.com/
#62
Ara s'entén tot! :OK:

Doncs si ara mateix tens els parámetres OK, només cal que quan facis canvis d'aigua barregis l'aigua d'osmosi amb la de l'aixeta en la proporció que et doni el mateix GH.

El cicle del nitrogen és inexorable... el metabolisme dels peixos genera residuos, principalment amoníac NH3. L'amoníac és molt tòxic, però per això tenim les bacteries del filtre... que el converteixen en nitrits NO2- (encara molt tòxics) i finalment els nitrits en nitrats NO3-, que són molt més inoquos. Ara bé, ineludiblement es van acumulant a l'aquari el que dóna lloc a nivells massa elevats. Les plantes naturales en consumeixen (així com la resta de residuos: fosfats, etc..) però caldría tenir moltes plantes en molt bon estat i pocs peixos... normalement no és el cas, o sigui que la llarga s'acumulen nitrats i fosfats (una altra pega és que això dóna lloc a una explosió d'algues).

És per això que ÉS ABSOLUTAMENT NECESSARI fer canvis d'aigua periòdics. La freqüència dependrà del ritme al que generis residuos tòxics, per això, un bon indicador es el test de NITRATS (fins a 20 ppm em sembla que és el que es pot consider acceptable), i això et pot marcar més o menys la pauta de canvis que has de fer.
#63
Hola,

Ya tengo el filtro de Osmosis. Pero con las instrucciones en Aleman. asi que necesito algo e ayuda. En el latiguillo rojo hay una valvula. Si la cierro no sale agua por alli y si por el blanco. Si la abro, sale a chorro y nada por la roja. que hay que hacer? Como dejo el grifo del latiguillo rojo?? Todas las ideas sobre esto y el funcionamiento en general son de agradecer.
Saludos

Jordi Mateo

http://www.hmdiver.com/
#64
Vaya,

Ahora lo tengo cerrado a tope pero sigue saliendo agua por el rojo. Ahora cerrada atope sale por el rojo y por el blanco. Pero por el rojo unas 3 veces mas. Es esto OK?. Tanto desaprovecha?

Yo he comprado este. Por si alguien sabe aleman


http://cgi.ebay.de/AP-Umkehrosmose-Osmos...dZViewItem
Saludos

Jordi Mateo

http://www.hmdiver.com/
#65
Mira, això funciona així:

L'aigua entra al filtre i GRÀCIES A LA PRESSIÓ DE L'AIGUA part atravessa la membrana (aigua PURA) i l'altra part surt pel el rebutj (aigua concentrada).
La proporció més freqüent en aparells d'aquest tipus es de 1:4 (per cada 5 litres, aconseguim 1 litre d'aigua pura i 4 de "rebutj").

Consideracions que se'n dedueixen:

1) La pressió que tinguem a la xarxa es un punt determinant en el rendiment (el mínim em sembla que és sobre els 4 bar)

2) D'alguna manera, podem dir que la entrada general de l'aigua i la sortida del rebutj
estan conectades directament, i que la part que travessa la membrana ho fa de manera forçada a causa de la pressió de l'aigua. La clau de pas està a la sortida del rebutj: si estrangulem la sortida del rebutj, el que fem és "pressuritzar" el recipient, i així aprofitem al màxim la pressió de l'aixeta. O sigui que estrangulant-la estem forçant una mica més a que l'aigua passi a través de la membrana. Per això millorem la relació rebutj-osmosi.

Així doncs, intenta estrangular al màxim la sortida del rebutj (MAI TANCADA DEL TOT) per a millorar el rendiment de l'equip. En principi la membrana treballará una mica més "forçada" però tampoc se n'ha de resentir tant la seva vida útil.
#66
Hola,

Pues yo lo he tenido 1 dia entero estrangulado del todo :confused:

Puede influir en el dh del agua?. Cuanto mas estrangulado mayor valor de dh en la salida?. No se , es que como viene en aleman, pues no veo nada. solo intuyo. El dh es el gh?
Ahora lo he abierto un poquito. En las intrucciones dice que es de unos 16L/h. Pero en mi caso es de unos 2,5L/h. Puede influir a parte de la presión de salida la largura de los latiguillos?. Los tengo tal como venian y son larguisiomos pues alguno da 2 o 3 vueltas estilo Looping antes de caer en el bidon.
Saludos

Jordi Mateo

http://www.hmdiver.com/
#67
Forçar la membrana podría donar lloc a que l'aigua bona inclogui una petitíssima quantitat de sals... potser el GH (sí, és el DH Wink ) és detectable però en cap cas hauria de ser elevat.

Sincerament no crec que la longitud dels tubs influeixi... el que influeix MOLT és la pressió de la xarxa que tinguis i també en certa mesura la temperatura (tot i que de moment no és que faci gaire fred encara)
#68
Hola,

He notado que si cierro completamente el grifo no sale nada de agua por el latiguillo de rechace y ademas el agua que sale por el latiguillo de agua buena tiene valores mas altos de PH y KH. Cual es el metodo correcto para que este funcionando el aparato?
Saludos

Jordi Mateo

http://www.hmdiver.com/
#69
Nunca debes dejar el aparato con el rechace totalmente cerrado. Piensa que en ese caso lo que haces es forzar a que TODA el agua pase a través de la membrana y evidentemente esto no tiene sentido, de alguna manera la zona de rechazo hay que ir desechándola porqué si no se acumulan las sales en esa zona con lo que se dificulñta cada vez más el efecto osmótico. Los valores elevados son debidos a que están pasando sales a través de la membrana.

El buen funcionamiento debe ser con la llave de restricción del rechazo PARCIALMENTE CERRADA (o sea... parcialmente ABIERTA Wink ) para mejorar el rendimiento, pero nunca cerrada del todo.


Posibles temas similares...
Tema Autor Respuestas Vistas Último mensaje
  Duda sobre entrada de agua al filtro Tasador 0 1.395 27-07-2017, 23:36
Último mensaje: Tasador
  Opinion del filtro interno Fluval U3 Susanarc 4 4.583 20-10-2016, 18:18
Último mensaje: Susanarc
  osmosis fante 4 11.853 06-05-2015, 19:33
Último mensaje: Ricard
  Que os parece este filtro Fluval G6 jnavas 13 10.341 13-02-2015, 19:44
Último mensaje: Ricard
  osmosis i aixeta per aigua aquari gem.b 14 9.222 24-01-2015, 14:10
Último mensaje: Olivier
  materia filtrante biológica para filtro exterior nerito 2 2.460 23-03-2014, 11:11
Último mensaje: manutremo
  Ruido en filtro exterior Eheim 2215 Natalia 18 13.632 19-11-2013, 01:41
Último mensaje: Natalia
  Reduir potencia filtro Marc Cisa 24 13.059 29-07-2013, 01:03
Último mensaje: TRONERA
  Cómo trucar un filtro interno k_orta 8 4.818 06-03-2013, 13:23
Último mensaje: mescolar
  Filtro UV Jesús 0 1.582 29-11-2011, 23:55
Último mensaje: Jesús

Salto de foro:


Usuarios navegando en este tema: 1 invitado(s)